BLOG CK ÚSMEV

ZOBRAZIŤ TÁBORY

Animátori - najcennejší poklad táborov

... lákavé že ? No kto by to nešiel robiť ?cheeky Táto práca ozaj nie je o peniazoch a žiaľ ani o oddychu ako si niektorí, hlavne rodičia, mylne myslia. Animátorovi podľa zákona stačí 18 rokov, ale vieme, že to ešte nie je to "pravé orechové". Často ešte bojujú s vlastnou skorou "dospelosťou" a nevedia sa zaradiť. Či ťahať s deťmi alebo byť zodpovedným dospelákom. Nesmú byť ale ani veľmi starí, čo je z pohľadu detí už 30 rokov. Animátorov nad týmto vekom už deti zaraďujú medzi fosílie (pozn."žijúce skameneniny, ktoré vznikli pred mnohými miliónmi rokov a nevyhynuli, pričom počas evolúcie sa zmenili len málo"...)
TAKŽE KTO TO TEDA MÁ BYŤ ?
Ideál je medzi 21 a 30 rokov, výnimočne aj viac. Tie výnimky sú typy tzv.večných puberťákov ktorých po prekonaní počiatočného šoku nakoniec akceptujú aj deti.
Ideálne je namiešať starších s mladšími. Tí mladší držia tých starších "v obraze" a tí starší zase vysvetlia, tým mladším, že driemajúc na bruchu na pláži nechať deti voľne sa kúpať, nie je správny spôsob ako doviezť deti domov v pôvodnom počte a zodpovedajúcom zdravotnom stave.
A tak miešame a funguje je to. Aj keď nie vždy sa nám to podarí namiešať úplne ideálne. Predsa len aj animátori sú len ľudia, majú svoj život a svoje problémy.
PRÁCA ANIMÁTORAdevil
je to hlavne o plnej zodpovednosti za životy a zdravie všetkých účastníkov. K tomu ešte musia vytvárať program, zastúpiť rodičov keď je dieťaťu smutno alebo má nejaký osobný problém, dozrieť na tých starších aby detský letný tábor prebiehal v medziach zákona. V spolupráci so zdravotníkom dohliadnuť aby deti brali lieky ktoré musia, aby boli správne oblečené. Na požiadanie rodiča strážiť a dávkovať dieťaťu vreckové. Nebudem pokračovať pretože blog vraj nemá mať viac ako 700 slov. Najväčšia sranda ale prichádza nakoniec - ako sme už naznačili v podnadpise, toto všetko robia za symbolickú odmenu. Keby sme to prepočítali, ich hodinová mzda bude v centoch. Takže ak niekoho napadne, že animátori si chodia do letného detského tábora užívať, ubezpečujeme vás, že nechodia. Pretože aj keby chceli, nemajú začo.sadChodia tam preto, že majú radi deti a užívať si môžu len skvelý kolektív, milé detí (ak sú miléwink) a krásne prostredie. Človek sa až pýta, či sú normálni keď sa na takéto niečo dajú. Chválabohu nie sú - v dobrom slova zmysle.wink My sme im za to vďační a mali by ste byť aj vy.
PREČO TO BEZ NICH NEJDE ?heart
Z našich skúseností vieme, že  aj keď sa pokazí autobus vezúci deti do tábora, chatu zatvorí hygienik a strava je nejedlá, deti môžu prísť z tábora spokojné. Dlho sme rozmýšľali ako je to možné  a zistili sme, že deti také „detaily“ ako je strava či ubytovanie väčšinou neriešia. To riešia hlavne rodičia.cool Pre deti  je naozaj dôležitá atmosféra v tábore a tú robia práve animátori. Dobrí animátori sú základom každého dobrého letného tábora. Musia byť nielen organizačne schopní s prirodzenou autoritou, ale aj milí, ústretoví, nikdy nesmú byť unavení a hlavne musia mať radi prácu s deťmi a vedieť sa im prispôsobiť . Absolútne nezáleží na tom, či sú vo svojom zamestnaní pedagógovia, programátori  alebo predavači. Znie to čudne, ale verte nám, je to tak. Takže ak niekoho takého poznáte, pošlite ho prosím k nám do cestovnej kancelária Úsmev my si ho zaškolíme a nejak sa už dohodneme.
Kto sa na deti necíti, cestovný ruch ponúka aj mnohé iné atraktívne pozície a nielen brigádne. Pozrite si tipy na zamestnanie vhodné na cestovanie, animátor je na predných priečkach !
Kolektív "fosílii" z CK Úsmevkiss

 

Reakcie

KONTAKTUJTE NÁS

0904 465 336
0904 465 336
KEDY PRACUJEME?
Deň Na telefóne E-mail
Pondelok 09.00 - 15.00 nonstop
Utorok 09.00 - 15.00 nonstop
Streda 09.00 - 15.00 nonstop
Štvrtok 09.00 - 15.00 nonstop
Piatok 09.00 - 15.00 nonstop

Letné tábory, jazykové pobyty a zájazdy

CK Úsmev ponúka detské tábory na Slovensku, tábory pre deti. Naše tábory to nie sú len niekoľko dní strávených bez rodičov, ale sú to dni plné bohatého programu. Letné tábory ponúkame s rôznym tématickým zameraním a štylizáciou ako napríklad tábor s koníkmi, rybársky tábor, akčný vojenský tábor, tanečný táborumelecké tábory, športový tábor, detské tábory s výučbou jazyka a mnoho ďalších. Najnovšími hitmy sú Kravmaga tábor a Parkour Camp.