BLOG CK ÚSMEV

ZOBRAZIŤ TÁBORY

Jazykové tábory, jazykové kurzy, jazykové pobyty

Čo je čo a o čo ide ?
Jazykové tábory ? To úúúrčite !
Je to najstaršia, najjednoduchšia a vymierajúca forma jazykového prázdninového „pseudodovzdelávania“. Ide (išlo) vlastne o klasický detský tábor, ktorý bol väčšinou z dôvodu lepšej predajnosti a u nekomerčákov možno z  naivnej viery vo význam, vylepšený o pár hodín jazykovej konverzácie. Väčšinou to viedli preškolené pani učiteľky ruštiny a navrátené aupairky. Nemalo to žiadnu koncepciu, či osnovu a teda ani valnú úroveň a žiaden význam. Ale rodičia nevnímajúc svoje zhnusené a v prípade teenov aj nasrdené deti mali dobrý pocit, že nevyhodili peniaze úplne zbytočne.
Postupne sa ale jazyky vďaka revolučným zmenám školského systému, osnov aj politiky prirodzene rozšírili, nahradili povinnú ruštinu a stratila sa nutnosť mučiť deti jazykmi ešte aj v letnom jazykovom tábore. Klesajúci záujem ale zvýšil tlak na kvalitu tých jazykových táborov ktoré zostali. Tým sa ale tiež zvýšila ich cena aj v podstate zostali takmer už len tie naše – jazykové tábory CK Úsmev. Jasné, že trošku klamem, ale nie veľmi ... Milé nie ? wink
Jazykové kurzy alebo čo teda ?
Pojem starý ako samotné jazyky a preto tu nebudem robiť hĺbkovú analýzu. Kurzy máme pobytové, krátkodobé, jednorázové, online kurzy, korešpodenčné, atď.,atdˇ. Prečo sa teda pozastavujem pri jazykových kurzoch ? Jednoducho náš pôvodný ale výrazne skvalitnený produkt-jazykový tábor potrebujeme nejako povýšiť a odlíšiť od vyššie uvedených jazykových táborov. Prečo, pretože už to nie je hlavne o tábore ale o jazyku. Má to osnovu, koncepciu  a systém a aj „obyčajné táborové aktivity prebiehajú v cudzom jazyku s tým že nedostatky sú korigované priamo za pochodu a teda sú deťmi lepšie prijímané. Ďalším plusom je, že na jazykové kurzy sa už dnes hlásia deti v drvivej väčšine dobrovoľne a preto sa „vzdelávaniu“ nebránia. Aspoň nie tak veľmi wink
Jazykové kurzy sú vznešenejšie ako len jazykové tábory a preto ich aj balíme do kvalitnejšieho obalu, teda nie horská chata typu Liptov ale snažíme sa vybrať primerane pohodlný hotelík v krásnom prostredí a to sa samozrejme s niektorými lektormi ktorí nevedia koľko si za svoje služby zapýtať, odráža aj na cene. Ale chvalabohu po viac ako 25-tich rokoch si pomaly zvykáme, že za kvalitu sa platí. Dokonca niekedy aj na Slovensku .... Ozaj, aby som nezabudol, najlepšie kurzy sú samozrejme jazykové kurzy CK Úsmev ! Milé nie ? wink Veď pozrite na čo vás chcem úúúúplne nenápadne nahovoriť-na toto (klik) 
Jazykové pobyty, to je zase iné ?
Toto už je iné kafe a silné kafe aj pre nás a preto si prizývame na pomoc renomovaných zahraničných partnerov. Niečo nám totiž hovorí, že jazykový pobyt v Terchovej by asi nemal veľký zmysel.
V portfóliu jazykových kurzov CK Úsmev máme aj "ochutnávku" - 10-dňový jazykovo-poznávací pobyt v Londýne  pre tých, ktorí nie sú si istí sami sebou. Nemalo by zmysel vypraviť sa na dlhodobý pobyt a po týždni zistiť, že dieťa sa napr. precenilo alebo mu takáto forma nesedí. Pre odváženejších máme aj 16-dňový jazykový pobyt vo Worthingu. Tento pobyt je už aj viac jazykový.
Jasné, že s ubytovaním v rodinách a po jednom !
Inak by ste účinok jazykového kurzu v Anglicku znížili viac ako o polovicu. To je ako kúpiť si lístok do Košíc a vystúpiť v Žiline. Niektorí rodičia to ale nechápu „nech si deti užijú“ ! Hmm, to si môžu aj v jazykovom kurze v Krpáčove a za polovičnú sumu. Ale prečo by som hovoril sám proti sebe ? Malo by ma tešiť, že nakúpia to najdrahšie. Aj teší. Ale aj trochu mrzí pretože potom zistia, že takýto jazykový pobyt nesplnil očakávania a viac sa k nám nevrátia. Nesmieme byť preto krátkozrakí. Ale náš zákazník náš pán, keď chcete ubytujeme dieťa aj s ľadovým medveďom cheeky (kecám).
Ide o to, že to čo sa dieťa počas dopoludnia naučí teoreticky v škole, môže si podvečer a večer vyskúšať v praxi v rodine a buď mu to posilní jazykové sebavedomie alebo zistí, že musí pridať. Obidva závery sú užitočné a hlavne motivačné.
Väčšina rodín sa s deťmi radi porozprávajú. Niektorí sa neškodne zabávajú na ich angličtine, iní, ktorí už o Slovensku počuli sa chcú dozvedieť ako je možné že to tu napriek všetkému ... stále funguje. Nech majú motív akýkoľvek, pre obe strany je to prospešná debata.
Stačí 10 -16 dní ?
Na začiatok určite. Tieto naše krátkodobé jazykové pobyty sú dobré tým, že deti sa majú ako v bavlnke, sú pod stálym dohľadom našich sprievodcov, v škole učiteľov, potom rodín a v našom prípade aj našich vodičov autobusu ktorý tam s nimi po celú dobu pobytu zostáva. Rodičia majú na rodinu aj na sprievodkyne kontakt, takže napriek veľkej vzdialenosti odlúčenie a cudzie prostredie nie je ani pre diaťa ani pre rodiča také bolestivé.
Aby som nezabudol, hádajte koho jazykové pobyty sú najlepšie ? Milé nie ? wink
Pre čertsvo dospelých a mladých jazykových masochistov máme aj individuálne jazykové pobyty.
Ale o tom inokedy. Mimochodom, hádajte .... Ale to by už nebolo vtipné surprise
S pozdravom
Lubošš

Reakcie

KONTAKTUJTE NÁS

0904 465 336
0904 465 336
KEDY PRACUJEME?
Deň Na telefóne E-mail
Pondelok 09.00 - 15.00 nonstop
Utorok 09.00 - 15.00 nonstop
Streda 09.00 - 15.00 nonstop
Štvrtok 09.00 - 15.00 nonstop
Piatok 09.00 - 15.00 nonstop

Letné tábory, jazykové pobyty a zájazdy

CK Úsmev ponúka detské tábory na Slovensku, tábory pre deti. Naše tábory to nie sú len niekoľko dní strávených bez rodičov, ale sú to dni plné bohatého programu. Letné tábory ponúkame s rôznym tématickým zameraním a štylizáciou ako napríklad tábor s koníkmi, rybársky tábor, akčný vojenský tábor, tanečný táborumelecké tábory, športový tábor, detské tábory s výučbou jazyka a mnoho ďalších. Najnovšími hitmy sú Kravmaga tábor a Parkour Camp.