BLOG CK ÚSMEV

ZOBRAZIŤ TÁBORY

Nový Zákon o ochrane osobných údajov

V Bruseli zaboha nevymyslia nič potrebné,´užitočné z čoho by mal človek nebodaj radosť. Hlúposť na hlúposť ktorých aplikácia navyše vždy stojí peniaze. Na údiv mnohých vznikol v roku 2013 prvý Zákon o ochrane osobných údajov a pretože blbostí nikdy nie je dosť, v roku 2018 sa v Bruseli rozhodli túto blbosť zdokonaliť. Asi tá z roku 2013 ešte nebola dosť otravná a nemala zakotvené "povinné sankcie".
Je potrebné vytvoriť "projekt" za ktorý si odborníci ktorí vašu firmu nikdy nevideĺi a trt vedia o tom ako fungujete vypýtajú od 90 do 150 €. Vlastne za nič. V kancelárii nám leží ešte pôvodný projekt ktorý nikto nikdy nedržal v ruke. Ale tiež stál 90 €. Viete koľko športového materiálu pre deti by sme nakúpili za 180 € ? Ale aj keby som tie peniaze prepil, boli by lepšie využité.
Máme teda spracovaný superprojekt, už môžete kľudne spávať :-) Všetky tie "deklarácie", informácie, súhlasy a iné hlúposti som rozmiestnil rôznou formou na rôznych miestach našej webovej stránky a uvidíme či to bude stačiť. Ani moje VŠ vzdelanie mi nestačí na to aby som pochopil kam (a načo) to mám dať a ako aplikovať ... :-(
Viacero údajov o vás ktoré sú považované za osobné a prísne tajné si paradoxne schopnejší surfer nájde na internete. Ako chránime vaše údaje my konkrétne CK Úsmev ?
Sú sučasťou databázy rezervačného systému, ktorý máme v PC u nás doma a garantujem, že sú rovnako dobre chránené ako náš súkromný majetok, ktorý si bez urážky vážime viac ako osobné údaje. Vy, naši zákazníci teda môžete byť úplne kľudní, vaše údaje chránim takpovediac vlastným telom. Keby sa náhodou niekto vlúpal do nášho domu, posledné čo ho bude zaujímať bude môj "retro" PC s vašimi údajmi. Nedokážem však garantovať ochranu údajov napr. v poisťovni Union ktorej musíme zase podľa iného zákona vaše osobné údaje odovzdávať (kvôli poisteniu).
Rád by som sa tiež spýtal autorov týchto eurohlúpostí, kto chráni moje osobné údaje, keď nám každý týždeň zazvoní na naše mobily s neverejnými utajenými číslami niekoľko výskumov, prieskumov, nevyžiadaných obchodných ponúk a pod.?  Kde sa berú v mojej schránke rôzne ponuky s mojou adresou ?
Aby nevznikol mylný dojem, nie som proti EÚ, naopak. Ale to čo tam v poslednom čase produkujú sú nehorázne zbytočnosti, zaťažujúce ľudí ktori na rozdiel od europoslancov majú 100 krát viac práce za 100 krát menej peňazí .... A to ma se*ie.
Lubošš
Pokračovanie:
Nikto nevie čo ma s tým nariadením vlastne robiť. Všetky (dúfam že nie všetky) firmy od ktorých ste niekedy niečo kúpili vám posielajú "súhlasy". Vy si nepamätáte ich, oni vás ale musíte (alebo nemusíte) súhlasiť. Teraz ??? Keď vás majú v databeze 10,15,20 rokov ? Denne nám zahlcujú mailové schránky 10 takýchto mailov.
Aj my máme teraz oboslať všetkých našich cca 10 tis. zakaznikov z databazy ? Ako potom budeme triediť a vyhadzovať tých čo nesúhlasia ? Keď sa do toho pustíme, neodíde ani jeden tábor, pretože ich nebude mať kto spustiť. Všetci budeme tiediť. Dnes, dva dni po tom ako vstúpila tá volovina do platnosti, sa nechali počuť aj štátne orgány, že okrem toho že je to úplne zbytočné, je to akési nedomyslené, podnikateľom to komplikuje život, zdržuje ich to od práce a otravuje to ostatných. Fajn teraz to už všetci vieme a čo s tým ?. Aby sa vlk nažral a ovca zostala celá možno by bolo korektné nekontrolovať to.

Reakcie

KONTAKTUJTE NÁS

0904 465 336
0904 465 336
KEDY PRACUJEME?
Deň Na telefóne E-mail
Pondelok 09.00 - 15.00 nonstop
Utorok 09.00 - 15.00 nonstop
Streda 09.00 - 15.00 nonstop
Štvrtok 09.00 - 15.00 nonstop
Piatok 09.00 - 15.00 nonstop

Letné tábory, jazykové pobyty a zájazdy

CK Úsmev ponúka detské tábory na Slovensku, tábory pre deti. Naše tábory to nie sú len niekoľko dní strávených bez rodičov, ale sú to dni plné bohatého programu. Letné tábory ponúkame s rôznym tématickým zameraním a štylizáciou ako napríklad tábor s koníkmi, rybársky tábor, akčný vojenský tábor, tanečný táborumelecké tábory, športový tábor, detské tábory s výučbou jazyka a mnoho ďalších. Najnovšími hitmy sú Kravmaga tábor a Parkour Camp.