BLOG CK ÚSMEV

ZOBRAZIŤ TÁBORY

Potvrdenie od lekára, lieky a zdravie

Kam tie naše deti vlastne hlásime ?
V legislatíve SR neexistuje slovo "tábory". Tábory existujú len "de facto". "De jure" nie ! Akoby sa toho slova každý bál. Auto je "auto", klobása je "klobása", len pri táboroch si musíte vybrať. Buď sú to "zájazdy" podľa Zákona č.281/2001 a nasl. alebo ešte väčšia hlúposť "zotavovacie podujatia" podľa mnohých iných smerníc a zákonov väčšinou ešte z čias súdruha Husáka. Horšie je, že mnohé kontrolné orgány fungujúce teraz za súdruha Fica na nich bazírujú aj keď sú v mnohom už dávno odtrhnuté od reality.
Razítko musí byť !
Okrem iného sa v zákone pre zotavovacie podujatia požaduje potvrdenie od lekára o zdravotnom stave dieťaťa. Ako to funguje ? Rodič si zoberie pol dňa dovolenky alebo načierno zmizne z práce a samozrejme bez dieťaťa vyrazí detskému lekárovi. Prejde pol mesta alebo okresu, polhodinu počká kým vyjde z ambulancie sestrička a požiada ju o razítko na potvrdenie (spodná časť našej zmluvy). Tá tam udrie razítko bez toho aby vedela aspoň o aké dieťa sa jedná o jeho zdravotnom stave nehovoriac. V neďalekej minulosti za to razítko rodič zaplatil ešte 5-10 €. Hlavne že na papieri sa objaví razítko a pani hygienička bude spokojná. keby dieťa dostalo týždeň pred táborom tuberkulózu alebo len angínu, nikto sa to nedozvie pretože razítko buchnuté sestričkou na dverách ambulancie môže byť až mesiac staré ... Takže načo je dobré také potvrdenie ? Nechcem byť vulgárna ...
Naložíme aj rodičom
Mierne povedané som zaskočená keď vidím ako mamička spolu s dieťaťom odovzdáva aj taštičku liekov. "Ráno len bielu tabletku, na obed modrú a žltú a večer znova bielu ale aj modrú. Dohliadnite na to prosím" Dodávam, že detí je 45, animátori sú 4 a jeden zdravotník. Presne podľa socialistických predpisov.  Detské tábory ale ozaj nie sú zotavovacie podujatia a už vôbec nie liečenie. Náš personál nemá deti ošetrovať a liečiť ale zabávať.
"Trochu pokašliava a má malý soplík"
počujeme často pri autobuse. No čo už, dieťa je zbalené, dovolenka je vyčerpaná, v tábore si nejako poradia. Veď ide na čerstvý vzduch. Čo na tom že do 3 dní nakazí polovicu tábora, možno vrátane animátorov. Trochu kašlík a trochu soplík sú väčšinou neklamné signály začínajúceho vírusového ochorenia hor.dých.ciest alebo angíny. Samozrejme môžete takéto dieťa odmietnuť, ale kto ma žalúdok na následnú scénu ktorú rodič obvykle spraví ? A tak dieťa ide aby sa v najbližších dňoch podelilo s vírusom s ostatnými.
Čo s tým ?
Rodič si neuvedomuje, že ak sa zdravotný stav dieťaťa zhorší, tak či tak ho z tábora vyzvú aby si pre dieťa prišiel. Aj tak ho to bude stáť deň dovolenky a najazdí kilometre. To je na Slovensku. Poslať dieťa domov z tábora v Bulharsku nie je také jednoduché a tak dieťa dostane antbiotika a zvyšok letného tábora strávi samé na izolačke pozerajúc sa ako sa kamaráti kúpu, či šantia v bazéne. Nebolo by mu lepšie doma v starostlivosti mamičky ? CK Úsmev v takýchto prípadoch umožní vymeniť turnus za iný bez akýchkoľvek sankcií a poplatkov. Ak sa nedá, finančnú stratu zo storna výrazne zmierni poisťovňa. Ak sa ovšem predtým poistíte ...
Zvážte moje cenné rady :-)
Mgr.Iveta Šteklová - majiteľka CK

Reakcie

KONTAKTUJTE NÁS

0904 465 336
0904 465 336
KEDY PRACUJEME?
Deň Na telefóne E-mail
Pondelok 09.00 - 15.00 nonstop
Utorok 09.00 - 15.00 nonstop
Streda 09.00 - 15.00 nonstop
Štvrtok 09.00 - 15.00 nonstop
Piatok 09.00 - 15.00 nonstop

Letné tábory, jazykové pobyty a zájazdy

CK Úsmev ponúka detské tábory na Slovensku, tábory pre deti. Naše tábory to nie sú len niekoľko dní strávených bez rodičov, ale sú to dni plné bohatého programu. Letné tábory ponúkame s rôznym tématickým zameraním a štylizáciou ako napríklad tábor s koníkmi, rybársky tábor, akčný vojenský tábor, tanečný táborumelecké tábory, športový tábor, detské tábory s výučbou jazyka a mnoho ďalších. Najnovšími hitmy sú Kravmaga tábor a Parkour Camp.