BLOG CK ÚSMEV

ZOBRAZIŤ TÁBORY

Rekreačný poukaz na kúpu letného tábora

Využite príspevok na rekreačné poukazy aj v roku 2022. Vyberte si zo širokej ponuky letných táborov a doprajte svojim deťom krásne strávené chvíle počas letných prázdnin. V nasledujúcich riadkoch by sme radi zhrnuli jednoduchý spôsob, akým financie, až do výšky 275€, na rekreáciu alebo detský letný tábor, získať.

Aj v roku 2022 majú zamestnanci, ktorí spĺňajú podmienky uvedené nižšie, nárok u zamestnávateľa na rekreačný poukaz. Ten môžu uplatniť v rámci dovolenky na Slovensku, ako aj v prípade detskej rekreácie svojho dieťaťa. V prípade detskej rekreácie sú podmienky stanovené tak, že dieťa môže tento druh rekreácie absolvovať na Slovensku v pobytovom letnom tábore počas prázdnin.

Kto má nárok na rekreačný poukaz?
Zamestnanec, ktorý je zamestnaný vo firme, ktorá má viac ako 49 zamestnancov viac ako dva roky. Nárok na rekreačný poukaz majú aj zamestnanci verejnej a štátnej správy.

Hodnota príspevku od zamestnávateľa:

  • 55% z hodnoty rekreácie.
  • Maximálne do výšky 275€ (príklad: ak je hodnota rekreácie 500€ tak zamestnávateľ hradí 275€ a zamestnanec 225€).

Zamestnávateľ v internom predpise informuje zamestnancov o forme poskytnutia príspevku. Možnosti sú dve:

  1. Rekreačný poukaz (na spôsob dnes známych stravných lístkov)

V tomto prípade vám zamestnávateľ vydá poukaz, ktorým následne uhradíte časť letného tábora alebo dovolenky. Pozor! Poskytovateľ rekreácie musí mať uzavretú zmluvu s kartovou spoločnosťou, kde poukaz chcete uplatniť. 

  1. Preplatenie na základe uhradenej faktúry

Ak zvolí zamestnávateľ túto formu, tak zamestnanec uhradí letný tábor alebo dovolenku zo svojich financií a na základe vystavenej faktúry s menom zamestnanca mu zamestnávateľ uhradí časť platby.
My v CK Slniečko odporúčame zamestnávateľom druhú možnosť - preplatenie na základe uhradenej faktúry. Táto možnosť je síce administratívnejšie náročnejšia, v konečnom dôsledku však môže ušetriť nemalé prostriedky. Kartové spoločnosti túto službu nerobia zadarmo:

  • Kartová spoločnosť môže požadovať od zamestnanca poplatok za vydanie poukazu až do výšky 3% z hodnoty poukazu.
  • Kartová spoločnosť požaduje províziu od poskytovateľa rekreácie za možnosť platby rekreačným poukazom až do výšky 13% z hodnoty poskytnutej rekreácie. Vzhľadom na túto skutočnosť viacerí poskytovatelia rekreácie neposkytujú možnosť platby rekreačným poukazom.
  • Karty majú platnosť vždy do konca kalendárneho roku a nevyčerpaná hodnota prepadá v prospech poukazovej spoločnosti. 

Rekreačné poukazy poskytujú zamestnancom výrazný benefit v podobe dovolenky, či letného tábora na Slovensku. Naša 
CK Úsmev vám poskytuje služby detskej rekreácie už dlhých 30 rokov. Pokiaľ sa rozhodnete využiť váš rekreačný poukaz u nás, garantujeme vám kvalitný a nezabudnuteľný zážitok pre vaše dieťa v jednom z našich letných táborov.

Reakcie

KONTAKTUJTE NÁS

0904 465 336
0904 465 336
KEDY PRACUJEME?
Deň Na telefóne E-mail
Pondelok 09.00 - 15.00 nonstop
Utorok 09.00 - 15.00 nonstop
Streda 09.00 - 15.00 nonstop
Štvrtok 09.00 - 15.00 nonstop
Piatok 09.00 - 15.00 nonstop

Letné tábory, jazykové pobyty a zájazdy

CK Úsmev ponúka detské tábory na Slovensku, tábory pre deti. Naše tábory to nie sú len niekoľko dní strávených bez rodičov, ale sú to dni plné bohatého programu. Letné tábory ponúkame s rôznym tématickým zameraním a štylizáciou ako napríklad tábor s koníkmi, rybársky tábor, akčný vojenský tábor, tanečný táborumelecké tábory, športový tábor, detské tábory s výučbou jazyka a mnoho ďalších. Najnovšími hitmy sú Kravmaga tábor a Parkour Camp.