BLOG CK ÚSMEV

ZOBRAZIŤ TÁBORY

STRAVA V TÁBOROCH PRI MORI

Ale že nám chutilo
Môžeme otvorene povedať (a nikdy sme to netajili), že strava v zahraničných táboroch bol dlhoročný boj. Boj s rozdielnosťou národných kuchýň oproti tej našej, boj s pohodlnosťou personálu hotelov vyplývajúcou z ich mentality a v neposlednom rade boj s rozmanitosťou a neprispôsobivosťou niektorých detí a nepochopením ich rodičov.
U babičky nie je more
V práve skončenej sezóne ale nastal zlom. Neviem, či sme vyhrali len jednu bitku alebo celú vojnu, ale faktom je, že zo všetkých zahraničných táborov sa nám deti vracali väčšinou spokojné. Väčšinou píšem preto, pretože niektorým niet pomoci a tým by bolo asi lepšie na Slovensku u babičky. Z vlastných spomienok viem, že u babičky je strava vždy najlepšia a taká akú vy chcete J
Ale vždy je niečo za niečo. U babičky sa nevykúpete v mori, nespoznáte nové miesta, mestá a priateľov, nemôžete robiť nič zakázané pretože babička vám takmer všetko dovolí a len ťažko budete do noci na diskotéke, pretože babička tam s vami nepôjde a sami ísť nemôžete. Takže si vyberte.
Strava  - detský tábor Taliansko - vymenili sme hotel, dokonca dva nové, kuchyňu si strážila majiteľka osobne, niekedy aj uvarila a pretože je pôvodom z Česka, výsledok sa dostavil.
Strava ľahká, moderná, pestrá a talianska. Pasty, zelenina, biele mäso, pizza a hlavne české porcie čo sa týka množstva. Určite na nás nešetrili.
Strava – detský tábor Bulharsko – tu sme hotel nemenili a majiteľov už vôbec nie, pretože nie je dôvod, ale spravili sme iné. Poverili sme nášho najskúsenejšieho delegáta Rasťa, aby si sadol  s majiteľkami a prekopal tragicky monotónny jedálny lístok. V Bulharsku to s cestovinami nepreháňajú lebo sú bohato nahradzované hranolkami.  Jedlo je často na oleji a určite nie je tak zdravé ako v Taliansku (Dr. Bukovský by skolaboval), ale zase je chuťovo zaujímavejšie, zeleniny je dostatok. A keď sme Bulharov naučili robiť vysmážaný syr (československé národné jedlo) a vysvetlili im že nemusí byť každé druhé ráno chlieb vo vajci, ajhľa – spokojnosť veliká. Ponúkajú sa aj chutné ryby, ale ktoré z detí by sa papralo s kosťami takže kuracie prso to istí ...
Strava – detský tábor Chorvátsko – aj tu sme po rokoch vymenili hotel, ale určite nie kvôli strave. Proste už sa „okukal“. Čo sa týka stravy, tu sme nikdy nič neriešili, pretože tu mali problém len ozajstní rozmaznanci.  Je to kompromis medzi talianskou a bulharskou kuchyňou, najbližšie k tej našej. Niektoré kombinácie sú zvláštne ale spolu ladia a sú veľmi chutné a v dostatočnom množstve.
Dokonca túto sezónu naši mladí klienti vyhodnotili stravu v Chorvátsku ako extrémne dobrú !!!
Máme dosť ?
Pokiaľ ide o množstvo, to je takisto dlhoročná téma. Hotely nám účtujú aj varia DETSKÉ PORCIE pretože sme DETSKÝ TÁBOR ! Preto sa môže stať, že 16 ročný vyšportovaný chalan, ktorý toho „zošrotuje“ viac ako ja, 130-kilový chlap, môže mať málo. Našťastie, všade sú ochotní dať tzv. dupľu. Len sa netreba hanbiť vypýtať si. Pretože kto sa hanbí ...
Mnohí asi poznáte ceny v Taliansku a hlavne v Chorvátsku, pretože tam jazdíte. Skúste si preto zrátať na koľko dní pobytu s plnou penziou by vám, celej rodine, vystačila suma, ktorú zaplatíte dieťaťu za tábor. A to máte u nás ešte v cene dopravu, réžiu a odmeny pre animátorov a nemalú prácu a servis nás - cestovnej kancelárie. Ak k moru, tak jedine s CK Úsmev
Ale to len na okraj, aby sme vás dostali viac do obrazu. Okrem všeobecne známeho faktu, že zahraničné tábory CK Úsmev sú najlepšie, sme vám chceli hlavne oznámiť, že stravu sa nám podarilo doladiť tak, že bola drvivá väčšina bola spokojná.  Dokonca stačilo aj skupinke 18+. Avšak stále platí, že sa treba vedieť aj trochu prispôsobiť, pred jedlom sa nezatlačiť čipsami, kolou a zmrzlinou a šecko bude ok J
Pobytový jazykový kurz – Anglicko. Tu je to niečo úplne iné, pretože tu sa deti stravujú v rodinách a preto musia viacmenej prijať stravovacie zvyky danej rodiny. Aj štruktúra stravy je iná ako u nás.
Rodiny chodia počas týždňa do práce a preto strava vyzerá tak, že ponúkajú pomerne silné raňajky, obed dostanete do balíčku (pretože rodina je v práci) a večer váš čaká väčšinou teplá a bohatá večera. Tá je zároveň aj rodinným posedením s konverzáciou v rámci vašich možností.
Tento pobyt neodporúčame celiatikom, cukrovkárom, „histaminikom“  ani deťom s inými stravovacími obmedzeniami. Dôvod je jednoduchý – rodiny nemajú čas, skúsenosti, vedomosti a ani rozpočet  na prípravu „inej“ stravy a rodiny nie sú profesionáli v cestovnom ruchu. Pri tomto druhu pobytu môžeme stravu ovplyvniť len minimálne, ale na druhej strane ani nemáme zaznamenané žiadne problémy.
Takže poznávajte  s nami nové miesta a bez obáv aj nové chute smiley

Ľubo

Reakcie

KONTAKTUJTE NÁS

0904 465 336
0904 465 336
KEDY PRACUJEME?
Deň Na telefóne E-mail
Pondelok 09.00 - 15.00 nonstop
Utorok 09.00 - 15.00 nonstop
Streda 09.00 - 15.00 nonstop
Štvrtok 09.00 - 15.00 nonstop
Piatok 09.00 - 15.00 nonstop

Letné tábory, jazykové pobyty a zájazdy

CK Úsmev ponúka detské tábory na Slovensku, tábory pre deti. Naše tábory to nie sú len niekoľko dní strávených bez rodičov, ale sú to dni plné bohatého programu. Letné tábory ponúkame s rôznym tématickým zameraním a štylizáciou ako napríklad tábor s koníkmi, rybársky tábor, akčný vojenský tábor, tanečný táborumelecké tábory, športový tábor, detské tábory s výučbou jazyka a mnoho ďalších. Najnovšími hitmy sú Kravmaga tábor a Parkour Camp.