BLOG CK ÚSMEV

ZOBRAZIŤ TÁBORY

Lyžiarsky tábor alebo blázinec ?

Vyrážame na lyžovačku alebo skôr jarný lyžiarsky tábor
Nie je to taká lyžovača akú si viacerí predstavujú pretože máme plný autobus deti od 7 do 15 rokov. Aj tak sa hrozne tešíme ! Je to  každoročná výzva pre nás animátorov a lyžiarskych inštruktorov. Sme vždy perfektne pripravení a aj tak nezvládame. Že by to bolo vekom ? (Pozn. red.) Ani letné tábory nie sú jednoduché, ale jarný tábor je tábor táborov ...
Hlavne prvé dni sú náročné. Ženskému animátorskemu osadenstvu mrzne úsmev na tvári už po príchode na svah a nie je to len vonkajšou teplotou. Ako spraviť z tejto nesúrodej masy lyžujúci kolektív ? Ako máme spoznať naše deti keď nám ich rodičia odovzdali len pred pár hodinami a navyše keď si oblečú lyžiarske mundúry a nasadia  prilby ? Navyše už teraz  plače Emka že jej dvojička Tamarka má jej rukavice. Nevieme spoznať Emku od Tamarky lebo sa podobajú ako vajce vajcu a už vôbec netušíme ako vyzerajú ich rukavice. Malý Denis si na seba vylial v autobuse po ceste na svah celú termosku s čajom a neviem nájsť mobil, aby to okamžite oznámil mamičke. Väčší Adam si zase omylom zobral z domu bratove lyžiarky a neviem sa do nich dostať. Kristián, ktorý ešte nikdy nestál na lyžiach sa odmieta obuť do lyžiarskych topánok a od jedu hádže palice do ostatných deti.
A najmenej polovica z našich zverencov si nevie zapnúť lyžiarske topánky a obuť lyže a to už tá druhá polovica stojí na svahu pod vlekom a kričí na nás nech už preboha ideme lyžovať. Dobré, že ? 
Tak to je len stručný začiatok nášho lyžiarskeho tábora. Je to každý rok rovnaké, takže nás to nezaskočí. Ale máme medzi nami profikov. Hlavný vedúci Erik už začína veliť a má prehľad. Aspoň sa tak tvári :) Ale isté je, že nepodlieha panike. Má našťastie prirodzenú autoritu a keď zavelí, deti poslúchnu. Takže postupne riešime všetky detské problémy a už sa pomaly presúvame na svah. Teraz už len rozcvička a zadeliť deti inštruktorom.
Nevolajte deťom a ani im prosím nereagujte na ich prípadné volanie počas nášho jarného tábora. (Ani počas letného tábora). A keď už musíte mobil dieťaťu zodvihnúť a počujete protest proti lyžovaniu, podporte nás. Nedovoľte deťom aby presedeli lyžovačku na lavičke dole pod svahom. My ich nútiť nemôžeme. Keď dieťa začína lyžovať potrebuje podporu rodiča a vedenie inštruktora. Nie všetky deti sú od začiatku nadšenci a chce to trochu trpezlivosti a pozitívnej motivácie. Niekedy to trochu trvá ale výsledkom je nakoniec šťastné dieťa a už druhý či tretí deň  posielame rodičom videa s úspešnými lyžiarskymi výkonmi.
A pre nás - inštruktorov nie je nič krajšie ako keď posledný deň odovzdávame našim spokojným a zdravým lyžiarom diplomy za perfektné lyžiarske výkony.
Jejda, uvedomujem si, že už teraz sa nevieme dočkať toho nášho blázinca ...
Iveta

Reakcie

KONTAKTUJTE NÁS

0904 465 336
0904 465 336
KEDY PRACUJEME?
Deň Na telefóne E-mail
Pondelok 09.00 - 15.00 nonstop
Utorok 09.00 - 15.00 nonstop
Streda 09.00 - 15.00 nonstop
Štvrtok 09.00 - 15.00 nonstop
Piatok 09.00 - 15.00 nonstop

Letné tábory, jazykové pobyty a zájazdy

CK Úsmev ponúka detské tábory na Slovensku, tábory pre deti. Naše tábory to nie sú len niekoľko dní strávených bez rodičov, ale sú to dni plné bohatého programu. Letné tábory ponúkame s rôznym tématickým zameraním a štylizáciou ako napríklad tábor s koníkmi, rybársky tábor, akčný vojenský tábor, tanečný táborumelecké tábory, športový tábor, detské tábory s výučbou jazyka a mnoho ďalších. Najnovšími hitmy sú Kravmaga tábor a Parkour Camp.